KookJij

Appeltaartje met amandelspijs (zieopm)

Een heerlijk appeltaartje met amandelspijs (zieopm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appeltaartje met amandelspijs (zieopm) te bereiden

Steek de plakken korstdeeg uit en bestrijk deze met losgeklopt eigeel.
Bestuif ze vervolgens met kaneelsuiker en amandelschaafjes.
Plaats in het midden een bolletje amandelspijs.
Schil de appel, snij deze in dunne schijven en leg deze op de korstplak in de amandelspijs, licht aandrukken.
Bak het deeg in 22 min. af op 180 graden C.
Melk, suiker en vanille verwarmen en 10 min. laten trekken, dit zeven en dooiers toevoegen.
Laten garen, maar niet warmer dan 80 graden C.
Het is klaar wanneer de saus gebonden is.
Saus koud laten worden en wat advocaat toevoegen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
jamie,
Fijn dat het een lekker recept is, bedankt voor de leuke reactie en succes met het koken. :);)m.v.g. Bert Allers
jamie

jamie zegt:
Het is een lekker recept:p:p:p
Bert Allers

Bert Allers zegt:
Beste Louis, mijn excuus
moet 80 graden zijn.
Heb het al veranderd.
hartelijk dank.;);)
:Louis

:Louis zegt:
Beste Bert,

180 graden voor een vanillesaus lijkt mij wat veel.

Groeten Louis