KookJij

Zweedse mosselen

Een heerlijk zweedse mosselen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Zweden
Keuken: Europese
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zweedse mosselen te bereiden

Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder mosselen die kapot zijn of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan. Verhit de boter in een ruime pan en fruit hierin de ansjovis 1 minuut. Leg de mosselen erop en kook ze met de deksel op de pan in 5-8 minuten gaar. Schud de pan (met gesloten deksel) af en toe goed om. Verwijder de mosselen die na verhitting niet zijn opengegaan. Bestrooi de mosselen voor serveren met dille. Roer een sausje van de crème fraîche met de mierikswortel en zout en peper naar smaak en serveer dit bij de mosselen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ivo

Ivo zegt:
Is héél smakelijk - heb ik in Zweden al gegeten - ben de naam van de "witte wijn" die erbij was vergeten.