KookJij

Zuurkool met Fruit en Kaassaus

Een heerlijk zuurkool met fruit en kaassaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuurkool met Fruit en Kaassaus te bereiden

*Kook de zuurkool in het weinige water gedurende 10 minuten en laat ze dan goed uitlekken. Smelt dan de reuzel door de zuurkool en rol de zuurkool in 4 porties in de ham.
*Snijd de vruchten in blokjes en druiven doormidden.
*Maak een voldoende grote portie aardappelpuree (goed geparfumeerd met nootmuskaat).
*Maak de kaassaus (boter laten smelten), bloem daar goed doorroeren tot zowat gaar (zonder te laten bruinen), dan de melk er door en laten opdikken en tenslotte de kaas er door plus de
cayenne peper.
TENSLOTTE :
-De puree gaat in een flinke ovenschotel.
-Daarop komen de 4 porties zuurkool in ham.
-Daarover strooien we egaal de appels, ananas en druiven.
-Daarover gieten we de kaassaus.
*Deze ovenschotel gaat in de oven gedurende een uur op 180 °C.
*DIEN OP : Verdeel over de voorverwarmde borden en geef er wat Dijonmosterd bij

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Beste Hans,
Reuzel is een gezuiverd soort spekvet en wordt gebruikt net zoals boter,margarine,olie,ganzen- en eendenvet.Het heeft een typisch vollig en mollig smaakje,reden waarom ik het hier zou gebruiken.Je moet het bij een ambachtelijke slager halen.
Jan A:)
hns

hns zegt:
beste Jan help me even, wat is reuzel en waarmee kan je dit vervangen evt? grt Hans de Vos:)