KookJij

Zöërvlëisj

Een heerlijk zöërvlëisj recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 210 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: familierecept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zöërvlëisj te bereiden

Maak de uien schoon en snijd ze in plakjes. Maak een marinade van azijn, uien, peperkorrels, jeneverbessen, mosterdzaadjes en laurierblaadjes. Doe de paardenpoulet erin. Het vlees dient geheel onder de marinade te staan. Zet de marinade gedurende 12 uur weg op een koele plaats. Haal het vlees uit de marinade, laat het goed afdruipen. Bestrooi het met peper en zout en bak het aan in een gietijzeren pan op een hoog vuur in de boter. Let goed op dat de peperkorrels, jeneverbessen en mosterdzaadjes in de marinade blijven. Laat het vlees bruin worden op een matig vuur. Doe de gemarineerde uien ( inclusief aanhangend vocht) bij het vlees. Schep de stroop en de suiker in de pan. Dit vleesmengsel zeker 3 uur laten stoven met de deksel op de pan. Schuim de bovenlaag af. Het geheel moet heerlijk zoetzuur smaken. Zonodig nog marinadevocht of suiker toevoegen. Het geheel binden met aangemaakte maïzena. Heerlijk met eigen gemaakte frites en appelmoes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

buddy73

buddy73 zegt:
Hoi hoi,

wat leuk dat hier echte limburgse zuurvlees staat.
Het enige dat verschilt met die van mijn moeder is dat mijn moeder ipv jeneverbes en peperkorrels, kruidnagels gebruikt, en deze in de uien steekt, en de suiker vervangt zij door bruine/lichtbruine basterdsuiker. maar verder precies hetzelfde!!!

Heerlijk gewoon...:p:p:p:p