KookJij

Zeewolffilet met gekruid livarspek en een petersel

Een heerlijk zeewolffilet met gekruid livarspek en een petersel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Restaurant de Zonnewende
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zeewolffilet met gekruid livarspek en een petersel te bereiden

Maak de bospenen schoon, snijd ze in schuine stukken en blancheer ze. Snijd de rosevalaardappelen ongeschild in plakjes en blancheer ze. Smeer ze in met olie en gril ze om en om. Breng op smaak met peper en zout. Zout de zeewolffilets en omwikkel ze met het spek. Verhit olie in een bakpan en bak de vis. Bak ze nét niet gaar, zodat ze de laatste tik in de oven kunnen krijgen. Verwarm voor de saus de gezouten groentebouillon samen met de boerenboter en voeg op het laatste moment de fijngehakte peterselie toe. Zet de vis en de aardappelen voor het serveren nog even in een voorverwarmde oven op 180 graden en verwarm de groenten met een klontje boter.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst