KookJij

Zalmrolletjes

Een heerlijk zalmrolletjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: lekkerste borrelhapjes.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalmrolletjes te bereiden

Snijd de zalm in reepjes en meng in een kom met de mierikswortel en het citroensap. Pel en snipper de ui. Roer de uiensnippers met de mayonaise door het zalmmengsel. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het bladerdeeg uit en snijd er een cirkel van circa 20 centimeter doorsnede uit. Verdeel het zalmmengsel erover. Snijd uit de cirkel 16 punten, rol deze vanaf de brede kant op en bestrooi ze met de paprikapoeder. Leg de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 15 minuten in het midden van de oven. Garneer met dille.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

liske

liske zegt:
Het zoveelste zalmrolletjesrecept, hoewel deze fruitige variant me erg lekker lijkt. Ik ga het zeker eens maken!;):p
olijfje

olijfje zegt:
Hoi Misschj, ga ik zeker proberen. Is een favoriet op een buffet bij ons. Weer ietsje anders. Bedankt!
misschj

misschj zegt:
Ik maak het zelf ook altijd maar je zou het eens moeten proberen met wrap pannekoeken, philedelphia rucola sla en zalm dat is ook heel erg lekker! Groetjes!;)
Chantal

Chantal zegt:
Geen probleem! Klinkt ook goed met ei-omelet, goede reden om weer eens iets te proberen :D
olijfje

olijfje zegt:
Zie reactie "niet oké". Was niet ingelogd, inmiddels wel. Hopelijk komt mijn reactie wel aan.
olijfje

olijfje zegt:
Ben in het bezit van het boekje "Heerlijke hapjes"van Anne Wilson. Hierin staat o.a. ook Gerookte zalm-rolletjes maar dan met ei-omelet. Ik heb ze ook wel gemaakt met dunnen flensjes. Super bij een glas witte wijn of op een buffet. Absoluut de moeite waard.
rachel1991

rachel1991 zegt:
Gerookte zalm, sorry.
Bert

Bert zegt:
Beste Rachel.
Is het verse of gerookte zalm?
Van Hecke Jenny

Van Hecke Jenny zegt:
Is een héél fijn voorgerechtje en bovendien fris bij dit warme weer.:)
liske

liske zegt:
Lijkt me een heerlijk voorgerecht/hapje, ga ik zeker eens proberen!