KookJij

Zalmbonbon

Een heerlijk zalmbonbon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen ontwerp
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalmbonbon te bereiden

Ontdooi de zalm, drapeer de plakjes zalm in de glaasjes, bodem moet bedekt zijn en ± 2 à 3 cm. over de rand laten hangen, de crabsticks kleinsnijden en door de krabsalade mengen, scheutje chilisaus toevoegen en ev. zout. Vul de glaasjes met de salade tot aan de rand (niet te vol). De overhangende delen zalmfilet over de salade leggen, ietsje aandrukken met vlakke hand en afdekken met folie. Tot gebruik in de koelkast. Kan ook een dag van tevoren worden bereid.

Mijn kookverhaal (Harmina Gerber)

Opdienen: neem een dessertbordje, verwijder de folie, leg het bord op het glaasje en keer hem om. Indien de bonbon er niet spontaan uitkomt even voorzichtig met een mespunt aan de zijkant van het glas drukken zodat er wat lucht bijkomt en de bonbon eruit glijdt. Rondom de bonbon wat veldsla/rucula als decoratie en garneren met een partje citroen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst