KookJij

Witte bonenschotel

Een heerlijk witte bonenschotel recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: Ekoplaza
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witte bonenschotel te bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de champignons in vieren en snijd de salie in reepjes. Snijd de aardappelen in plakjes, kook ze 8 minuten voor, giet ze af en laat ze droogstomen. Snijd de prei en wortelen klein. Bak daarna de prei, wortel en champignons in de kokosolie aan. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de bouillon, cayennepeper, salie en het laurierblaadje toe. Laat dit 15 minuten op laag vuur stoven. Verwijder het laurierblaadje en roer de witte bonen in tomatensaus door het mengsel. Proef op peper en zout. Schep de helft van het bonenmengsel in een ovenschaal en verdeel de aardappelschijfjes hierover. Breng hierop de rest van het bonenmengsel en de resterende aardappelschijfjes aan. Strooi er de geraspte kaas over.

Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven tot hij door en door heet is en goudbruin kleurt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

wilma35

wilma35 zegt:
Lijkt me heerlijk, en vooral nu makkelijk met deze warme dag, 's morgens vroeg klaarmaken, en 's avonds zo hupakee de oven in, en 20 min later, kan je eten!