Recept
« Terug naar recepten
					
						Wieringer schapenyoghurt gemarineerde zalm, gevuld
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Wieringer schapenyoghurt gemarineerde zalm, gevuld
Een heerlijk wieringer schapenyoghurt gemarineerde zalm, gevuld recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Koud
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									culinaire saisonnier
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Wieringer schapenyoghurt gemarineerde zalm, gevuld te bereiden
Snijd het vet van de zalm, leg de filet in een braadslede, bestrooi met zeezout, dek af met plasticfolie en zet een nacht in de koeling onder de druk van een gewicht.
Haal de zalm uit het zout, spoel af met koud water en dep deze droog.
Doe de yoghurt in een slede en leg hierin de zalm met de graadzijde naar beneden.
Druk licht aan, bedek met folie en laat gedurende 6 uur in de koeling rusten.
Was de aardappelen grondig en kook ze in de schil in gezouten water bijna gaar.
Rook de aardappelen lichtbruin, laat afkoelen en schil.
Snijd er een brunoise van en breng op smaak met crème fraîche, bieslook, peper en zout.
Verwijder de meeste yoghurt van de zalm en trancheer deze.
Bedek een ronde bolle vorm met plasticfolie, leg hierin plakjes zalm en vul op met de aardappelsalade.
Vouw met de overhangende zalm dicht en druk goed aan.
Los het zalmbolletje en leg dit op het bord.
Maak van de olie, de aceto en het zeewier een vinaigrette.
Garneer naar keuze.
									Haal de zalm uit het zout, spoel af met koud water en dep deze droog.
Doe de yoghurt in een slede en leg hierin de zalm met de graadzijde naar beneden.
Druk licht aan, bedek met folie en laat gedurende 6 uur in de koeling rusten.
Was de aardappelen grondig en kook ze in de schil in gezouten water bijna gaar.
Rook de aardappelen lichtbruin, laat afkoelen en schil.
Snijd er een brunoise van en breng op smaak met crème fraîche, bieslook, peper en zout.
Verwijder de meeste yoghurt van de zalm en trancheer deze.
Bedek een ronde bolle vorm met plasticfolie, leg hierin plakjes zalm en vul op met de aardappelsalade.
Vouw met de overhangende zalm dicht en druk goed aan.
Los het zalmbolletje en leg dit op het bord.
Maak van de olie, de aceto en het zeewier een vinaigrette.
Garneer naar keuze.
                    