KookJij

Warme carpaccio van kabeljauw

Een heerlijk warme carpaccio van kabeljauw recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: AH: 12 maanden Lekker Eten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Warme carpaccio van kabeljauw te bereiden

Snijd de tomaten aan de bolle kant kruislings in en dompel ze 10 sec. in kokend water.
Schep ze in een kom met koud water en verwijder de velletjes.
Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in dunne reepjes.
Schep in een kommetje de tomaten reepjes en de sjalotten door elkaar.
Voeg naar smaak zout en peper toe en roer de helft van de olie erdoor (let op niet te veel olie).
Snijd de schil van de courgette met een dunschiller eraf en snijd deze groene repen in dunne korte repen en roer ze door de tomaat.
Verwarm de oven op 200°C. Verdeel de resterende olie over de 10 borden (ook hier let op niet te veel).
Let op dit moeten vuurvaste borden zijn.
Als we deze niet hebben doen we alles op een oven schaal en scheppen/gieten het, als het klaar is over op verwarmde borden.
Bestrooi de borden met een beetje zout en peper.
Snijd de kabeljauw met een scherp mes in dunne plakjes en leg de plakjes naast elkaar op de borden.
Zet de borden in de oven en laat de vis in 5 minuten gaar worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst