Recept
« Terug naar recepten
					
						Vruchtenijstaartjes
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Vruchtenijstaartjes
Een heerlijk vruchtenijstaartjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Nagerechten - Koud
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									boodschappen.nl
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Vruchtenijstaartjes te bereiden
Zet 4 soepkoppen klaar. Laat de stukjes fruit (aardbei, peer, mango, meloen, ananas, perzik etc.) 1/2 uur in de klikeur marineren. Verkruimel in een kom de schuimkransjes. Haal het ijs uit de vriezer en laat het zacht worden. Maak het desgewenst zacht door het even in de magnetron te verwarmen. Bedek de binnenkant en bodem van de kommen met een laag ijs. Vul de holte met de gemarineerde vruchten en vul de kom verder met ijs op. Dek de kommen af met huishoudfolie en plaats ze terug in de vriezer. Haal ze er 20 minuten voor het opdienen uit. Dompel ze dan even in heet water zodat het ijs er makkelijk uitglijdt. Wentel de bollen ijs door de verkruimelde kransjes. Leg de ijstaartjes met de bolle kant naar boven op dessertbordjes en besprenkel ze met de aardbeiensaus.
									
                    