KookJij

Vlottende eilandjes

Een heerlijk vlottende eilandjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Libelle bistro
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vlottende eilandjes te bereiden

Breng de melk aan de kook met het gespleten vanillestokje. Klop in een kom de eierdooiers los met de fijne suiker. Neem het vanillestokje weg (en bewaar het) en schenk de kokendhete melk in een straaltje bij de eieren. Roer krachtig tot het mengsel mooi glad is. Schenk de crème weer in de kookpan, zet de pan op een zacht vuur tot de crème bindt.
Blijf intussen omroeren en laat vooral niet koken!
Schenk de crème in een met koud water gespoelde kom. Laat afkoelen onder een vochtige handdoek (zo komt er geen vel op de crème).
Klop in een brandschone kom en met een brandschone klopper de eiwitten stijf met een snuifje zout. Strooi er de suiker bij en blijf opkloppen tot het eiwitschuim glanst en in pieken rechtop blijft staan.
Breng de melk aan de kook met het vanillestokje.
Temper het vuur zodra de melk net tegen de kook aan is. Schep er met een eetlepel hoopjes eiwitschuim in en laat ze een paar minuten pocheren, of tot ze een beetje stevig zijn. Schep ze vervolgens met een schuimspaan op een vochtige doek en laat ze paar minuten opdrogen.
Leg de gepocheerde eiwitbolletjes - als vlottende eilandjes - op de gekoelde crème. Serveer meteen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst