KookJij

Vleesbrood met spinazie

Een heerlijk vleesbrood met spinazie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: collega
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vleesbrood met spinazie te bereiden

De oven voorverwarmen op 180°C.
De ontdooide spinazie in kom doen. Eieren en 3/4 paneermeel toevoegen. De bevroren erwtjes er bij doen.
Vlees toevoegen en alles goed mengen. Kruiden met peper en zout, nootmuskaat.
Een cakevorm beboteren en de bereiding erin gieten en afdekken met het resterend paneermeel.
Gedurende 50 min in oven bakken. Opdienen met puree.

Mijn kookverhaal (gonda dhondt)

Een collega van mij die zeker niet gekend is voor haar kookkunst, kwam met dit recept af en het is bij de kinderen in de smaak gevallen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

gonda dhondt

gonda dhondt zegt:
Lijkt mij een heel goed idee om kaas toe te voegen, zal het alleen maar vaster van structuur maken.
Tanja Hermens

Tanja Hermens zegt:
Lijkt me een heerlijk gehakt brood :-) Alleen zou ik er nog wat pittige kaas zoals geraspte oude kaas of Parmezaan ( kan ook half/half) doorheen doen. Ik ga dit snel weer eens maken.
gonda dhondt

gonda dhondt zegt:
Hierbij de hoeveelheden die blijkbaar niet mee opgenomen zijn :
700 gr gehakt
450 gr spinazie in room
100 gr diepvrieserwtjes
60 gr paneermeel
2 eieren