KookJij

Vlaamse runderstoof met bier

Een heerlijk vlaamse runderstoof met bier recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 400 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: de Volkskeuken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vlaamse runderstoof met bier te bereiden

Snijd de knoflook, uien, prei en wortel. Laat de pan op een zacht vuur warm worden. Laat de boter of margarine heet worden en schroei de sucadelappen dicht. Neem het vlees uit de pan. Bak knoflook en uien aan, doe er dan prei en wortel bij. Laat een minuut of zeven doorbakken op middelmatig vuur en roer geregeld. Strooi er de bloem over en roer die erdoor. Doe het vlees weer in de pan en giet er het bier bij. Even op laten koken, kruiden en zout erbij en dan twee donkerbruine, tweezijdig met mosterd besmeerde boterhammen erop.
Deksel op de pan en dan maar sudderen op een laag vuur. Hoe langer hoe beter, b.v. 5 uur, laat een nachtje overstaan en voor de maaltijd nog een uur zachtjes doorkoken. Heel af en toe een beetje roeren, (brood heel laten). Eet er (nieuwe) vastkokende aardappelen bij en groenten naar keuze.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liliane

Liliane zegt:
Sorry, was nog vergeten te zeggen half heet water en de rest BRUIN BIER overgieten over het vlees !!:?
Liliane

Liliane zegt:
Ik snap de combinatie totààl niet, sorry! Zoveel rif raf voor een eenvoudig maar heel lekker gerecht! Ik ben Antwerpse en maak al jaren mijn "Rundsstoofvlees" op deze manier klaar: voor 2 personen; 1 kilo rundsstoofvlees (in blokjes, maar nu ook niet tè klein)2 uien, 2 laurierbladen, 1 suikerklontje, 1 snede wit brood van de korst ontdaan, klein blikje tomatenpuree, peper, zout, beetje cayenne, flesje donker bier, maakt niet uit welk! Beetje boter in een pan verhitten en het stoofvlees aanbakken en kruiden! ondertussen de uien grof snijden en in een kookpot lichtjes laten bruinen! Dàn het vlees erbij doen, laurier, beetje cayenne! Het vlees met HEET water praktisch onder water zetten! Dan de snede brood -besmeerd met mosterd- erop leggen en klaar is Kees! Voor 1 kilo ongeveer 1 uur op stand 6 laten pruttelen! Ik bind achteraf nog altijd met een beetje opgeloste Maizena en spuit er nog wat tomatenketchup bij, niet moeilijk en ooooooooh zo lekker! Je ziet, ge moet ècht niet van die grote vleeslappen nemen! gewoon je rundsvlees in blokjes! Is meestal zo te krijgen bij de slager!
Smakelijk
Liliane;)
wouros

wouros zegt:
Dag Bengel, sucadelappen kun je herkennen aan een dun, beetje groen/grijzig vetstreepje(juist ja de kleur van sucade)dat in de lengte over het vlees loopt. Het woordenboek zegt: Sucadelappen zijn
mager rundvlees al dan niet met een vetrandje, afkomstig van het sucadestuk van de schouder. Het vlees heeft een redelijke fijne vleesdraad en bevat veel bindweefsel. Het beenvlies is altijd verwijderd.
Ook jij een fijn weekend. Wij gaan met kroost aan de coq au vin uit de Römertopf.
bengel6300

bengel6300 zegt:
Hallo, ik dacht het wel maar bedankt voor het antwoord Gerrie en goed week-end gewenst:)
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Hallo bengel,
sucadelappen is rundvlees. Zowel bij de slager als in de supermakets zijn ze te koop;let op de etiketten op de vleesafdeling in de supers.:D
bengel6300

bengel6300 zegt:
Hallo Gerrie, wat zijn sucadelappen????:o