KookJij

Vissoep

Een heerlijk vissoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vissoep te bereiden

Smoor de ui in wat olie en doe daar na een paar minuten de tomaten bij, de cayennepeper en de tomatenpuree. Na nog een paar minuten roer je er de bloem door. Afblussen met de visbouillon en goed roeren. 20 minuten laten pruttelen. Zet de staafmixer erin om er een mooie gladde soep van te meken. Snij vervolgens een venkelknol in hele dunne reepjes en doe die bij de soep. 5 minuten laten koken en dan de witte vis toevoegen. Kook dit nog een paar minuutjes mee. Vlak voor het serveren een flinke hand peterselie toevoegen. Doe op het bord een flinke eetlepel garnalen en giet hier de hete soep op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

liz1

liz1 zegt:
Ik heb het veranderd. Met de voorbereidingen erbij kost het bijna 2 uur.
thermokok

thermokok zegt:
Zal toch minstens 20 minuten zijn denk ik:?
Cees Rolle

Cees Rolle zegt:
2 minuten bereidingstijd lijkt me wel erg optimistisch.
ilse34

ilse34 zegt:
Ben benieuwd wat je er van vind, maar als visliefhebber weet ik zeker dat je ervan zult smullen, alvast smakelijk eten.
fabita

fabita zegt:
Dit lijkt me heerlijk, Ilse. Ik heb het bij mijn favorieten gezet en zal het zeker proberen. Ik ben gek op vis. Gr.:p;)