Recept
« Terug naar recepten
Varkensmédaillons met pittige kaassaus
PT40M
Varkensmédaillons met pittige kaassaus
Een heerlijk varkensmédaillons met pittige kaassaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensmédaillons met pittige kaassaus te bereiden
Verwarm de cognac, madeira en rode port en laat tot een lichtstroperige massa inkoken.
Voeg room en kalfsfond toe en kook tot 1/3 in.
Breng op smaak met peper en zout.
Breng de saus, vlak voor het uitserveren, opnieuw aan de kook en kook hierin de gehalveerde champgnonkoppen gedurende enkele minuten.
Haal de champignonkoppen eruit en houd ze warm.
Snijd de krielaardappelen in dunne schijfjes en bak ze rauw in wat boter.
Kruid daarna met zout.
Pocheer de peultjes beetgaar en glaceer ze net voor het uitserveren in een beetje boter met ietwat suiker.
Bestrooi de médaillons met peper en zout en haal ze luchtig door de bloem.
Bak ze afhankelijk van de dikte in ca 5 min. bruin in half boter half olie op een laag vuur.
Leg de médaillons op warme borden, bedek ze met de saus en de geraspte Gruyere.
Gratineer de médaillons onder salamandeer of met brander tot er een mooie bruine korst op zit.
Bewaar wat saus voor het opmaken van de borden.
Giet het restant van de saus om de médaillons en leg er rondom 7 halve champignons.
Garneer verder af met gebakken aardappelschijfjes en peultjes
Voeg room en kalfsfond toe en kook tot 1/3 in.
Breng op smaak met peper en zout.
Breng de saus, vlak voor het uitserveren, opnieuw aan de kook en kook hierin de gehalveerde champgnonkoppen gedurende enkele minuten.
Haal de champignonkoppen eruit en houd ze warm.
Snijd de krielaardappelen in dunne schijfjes en bak ze rauw in wat boter.
Kruid daarna met zout.
Pocheer de peultjes beetgaar en glaceer ze net voor het uitserveren in een beetje boter met ietwat suiker.
Bestrooi de médaillons met peper en zout en haal ze luchtig door de bloem.
Bak ze afhankelijk van de dikte in ca 5 min. bruin in half boter half olie op een laag vuur.
Leg de médaillons op warme borden, bedek ze met de saus en de geraspte Gruyere.
Gratineer de médaillons onder salamandeer of met brander tot er een mooie bruine korst op zit.
Bewaar wat saus voor het opmaken van de borden.
Giet het restant van de saus om de médaillons en leg er rondom 7 halve champignons.
Garneer verder af met gebakken aardappelschijfjes en peultjes