KookJij

Varkenslende in Melk Gaar Gestoofd

Oorspronkelijk komt dit recept uit Frankrijk en werd het gegeten bij asperges, schorseneren, Brusselse lof en spinazie à la crême. Volgens mijn Amerikaanse collega heeft hij dit recept in New Orleans gegeten met purée en witte asperges.
Recept van:
Bereidingstijd: 240 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Amerikaanse collega
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkenslende in Melk Gaar Gestoofd te bereiden

  1. Verhit de olijfolie en roomboter in de anti aanbak bakpan en schroei hierin op hoog vuur het varkensvlees dichtbaan alle kanten in ± 12 minuten. Verwijder het stuk vlees uit de bakpan.
  2. Fruit de uien en knoflook aan in het achtergebleven vet.
  3. Wanneer de uien glazig zijn geworden zijn, gieten we de melk  in de gietijzeren pan en voegen daaraan toe, het vet met de uien en knoflook uit de bakpan en de vers gemalen nootmuskaat. We roeren dit goed door.
  4. Dompel  het vlees in de melk de gietijzeren pan en breng de inhoud langzaam aam de kook. Deksel gaat op de pan en we schuiven het geheel in de oven gedurende 3 uur of zelfs langer als dat nodig mocht zijn.
  5. Houd wel in de gaten dat de vloeistofspiegel in de pan hoog genoeg blijft om het vlees nagenoeg helemaal te bedekken.We voegen anders wat heet water toe.
  6. Na ± 3 uren het vlees uit de pan halen en inpakken in aluminiumfolie en 15 minuten laten rusten in een warme oven (op 50 graden Celsius gezet).
  7. Haal de melkvloeistof uit de gietijzeren pan door een zeef, doe die in een sauspan en kook in tot ongeveer 2/3 de is verkookt.
  8. Snij het vlees in plakken en geef er purée bij met bv in room gesmoorde Brusselse lof.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij een droge witte wijn welke is opgevoed in houten barriques.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst