KookJij

Varkenshaas met salie en sinaasappel

Een heerlijk varkenshaas met salie en sinaasappel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Koken met kruiden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkenshaas met salie en sinaasappel te bereiden

Bestrooi de varkenshaas licht met zout en peper.
Smelt de boter in een ovenvaste braadpan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak het vlees in 5-6 min. rondom bruin.
Voeg de sherry toe, laat dit circa 1 min. koken en voeg de bouillon, het knoflook, de sinaasappelschil en de salie toe.
Breng allse aan de kook, zet het vuur laag, dek de pan af en laat het 20 min. sudderen tot het vlees gaar is.
( test dit door met een mes in het dikste stuk te prikken; de vleessapen moeten helder zijn).
Keer het vlees eenmaal.
Doe het vlees op een voorverwarmde schaal en houd het warm.
Breng de saus aan de kook.
Meng de maizena met het sinaasappelsap en roer dit door de saus.
Laat de saus onder regelmatig roeren enkele min. zachtjes pruttelen op middelhoog vuur tot hij een beetje gebonden is.
Zeef hem in een juskom.
Snijd het vlees in schuine plakken en giet het braadvocht erover.
Schep een beetje saus over het vlees en garneer het met partjes sinaasappel en salieblaadjes.
Serveer de rest an de saus apart erbij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst