KookJij

Varkenshaas met preisaus,gekarameliseerde witlof e

Een heerlijk varkenshaas met preisaus,gekarameliseerde witlof e recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Pieter briels
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkenshaas met preisaus,gekarameliseerde witlof e te bereiden

Snijd van de varkenshaasjes medailoons van 2 centimeter dik.Bestrooi ze met peper en zout en zet ze apart.
De preisaus:
Verhit de boter in een braadpan en smoor de knoflook,prei en sjalot tot ze zacht zijn.Voeg de wijn,de mosterd,de suiker en de pepersaus toe en smoor tot het vocht is ingekookt.Breng het mengsel over in een mengbeker.Verwarm de bouillon en giet die erbij.Voeg ook de roomkaas toe.Pureer het mengsel tot een gladde saus.Druk de saus door een zeef en doe hem terug in de pan.Breng het geheel op smaak met peper en zout.Meng de pernod en de bieslook door de saus.Houd de saus warm.Zet de overgebleven preimousse apart en houd hem warm.
De geconfijte champignons:
Borstel de champignons schoon en snijd het voetje eraf.Laat de champignons heel.Verhit de olie in een braadpannetje en roerbak de champignons samen met de knoflook.Voeg de kippenbouillon,de suiker en de oestersaus toe.Schep het mengsel om,breng het aan de kook,zet het vuur laag en laat het sudderen tot het stroperig is en het vocht is ingedampt.Roer het van tijd tot tijd om.
De pasta:
Kook de tagliatelle met een snufje zout in 8 minuten beetgaar.Giet de pasta af.Meng er 1 eetlepel olijfolie en enkele druppels sesamolie door en verwarm het geheel.Houd de pasta warm.
De varkensmedaillons:
Verhit 25 gram boter en 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de medaillons mooi bruin en rosé aan beide kanten.Zet het vuur uit en laat het vlees 4 minuten rusten in de pan met de deksel erop.Neem de medaillons uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie.Doe de gesneden prei in dezelfde pan.Schep de prei om tot hij goed warm is.Houd de prei warm.
De gekarameliseerde witlof en noten:
Snijd het kontje uit de stronkjes witlof en haal de blaadjes los.Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan.Voeg de honing en noten toe en schep ze om tot de noten enigzins gekarameliseerd zijn.Voeg de stronkjes witlof toe bestrooi ze met weinig zout en peper en bak ze kort,al omscheppend.De witlof moet nog redelijk stevig zijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liske

Liske zegt:
Voor de pepersaus(tabasco) kun je eventueel ook wat cayennepeper gebruiken of een mespuntje sambal. En voor oestersaus gebruik ik wel eens vissaus of een mespuntje trassi of garnaalpoeder. Inderdaad is ook mijn vraag: is het nou preimousse of preisaus? Of allebei? Dit is in jouw verhaal niet helemaal duidelijk.
Annemieke

Annemieke zegt:
Hallo, welke ingredienten en welke bereiding horen nu de preisaus en welke bij de preimousse?
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Hallo Marcel, Oestersaus koop je in iedere supermarkt, en pepersaus of tabasco ook. m.v.g.Marijke
Marcel de Goede

Marcel de Goede zegt:
Het klinkt erg goed, maar er zijn wel wat onduidelijkheden voor mij(ben geen sterkok):

- oestersaus? Waar haal ik dat vandaan?
- pepersaus: moet ik een hele pepersaus gaan maken voor 1 druppel in dit gerecht?