KookJij

Varkens Medaillons met een zoetig Kerry-Jasje

Een heerlijk varkens medaillons met een zoetig kerry-jasje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie uit Hong Kong
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkens Medaillons met een zoetig Kerry-Jasje te bereiden

1).Verhit in een pannetje - droog - de kerrie en roer goed door om verbranden te voorkomen.Zodra de kerrie begint te geuren gebruiken in een marinade van de kerrie-siroop-bouillon.Worcestershire saus en knoflook.
2).Leg de medaillons vlees in de marinade en laat ze 2 uur liggen,zo nu en dan omdraaiiend.
3).Bak dan de medaillons medium rare in 3 minuten 1ste zijde en 2 minuten andere zijde.Houd ze warm.Marinade niet weggooien.
4).Doe in de bakpan de kippenbouillon en de gebruikte marinade en verhit dit.
5).Maak een papje van de melk en de maizena en roer dat door de kippenbouillon - marinade en blijf verhitten tot de saus is ingedikt.
6).Leg het vlees dan nog even in de saus,zodat het vlees weer kan warmen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Serveer dit vlees gerecht + saus met witte rijst of met mousseline van aardappelpuree),gekookte boontjes met nootmuskaat..
Geef er schijfjes limoen bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst