KookJij

Varkens filetrollade met paddestoelensaus

Een heerlijk varkens filetrollade met paddestoelensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkens filetrollade met paddestoelensaus te bereiden

Voorbereiden:
Champignons en paddestoelen schoonvegen met borsteltje en grote paddestoelen in grove stukken snijden.
Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
Italiaanse kruiden van takjes rissen en fijnhakken.
Bereiden:
In braadpan boter verhitten.
Rollade in ca 10 min. rondom bruin bakken.
Langs rand van pan wijn erbij schenken.
Boter en helft van Italiaanse kruiden toevoegen.
Rollade afgedekt in ca 45 min. zachtjes gaarstoven.
Regelmatig keren.
Ca 10 min. voor het opdienen, in koekenpan boterverhitten, spekreepjes krokant bakken en op bord scheppen.
In bakvet paddestoelen al omscheppend op hoog vuur , vocht laten verdampen.
Bosuitjes erdoor scheppen en ca 1min meebakken.
Rollade op plank leggen en onder aluminiumfolie warm houden.
Stoofvocht boven andere pan zeven.
Room en 1 1/2 el Italiaanse kruiden door stoofvocht roeren.
Aan de kook brengen en inkoken tot gebonden saus.
Spekjes en helft van paddestoelen met bosui erdoor scheppen en heel even laten doorwarmen.
Rollade in plakken snijden en op borden leggen.
Saus erover en ernaast scheppen rest van paddestoelen erop scheppen en rest van Italiaanse kruiden erover strooien.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Dikkop:
Heel leuk deze reactie
wens je ook nog een heel gelukkig en gezond 2008
verder veel succes met koken:):)
m.v.g. Bert Allers
Dikkop

Dikkop zegt:
Hallo Bert.
Bedankt voor het lekkere recept.
Ik heb het gemaakt en het was heerlijk.
Wel een beetje veel voor 2 personen maar de dag erna was het ook nog erg lekker.