KookJij

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg

Een heerlijk vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg te bereiden

Sinaasappel goed schoonboenen en schil raspen. Sinaasappel uitpersen. In steelpan sinaasappelrasp en slagroom tegen de kook aan verwarmen, iets laten afkoelen. Intussen vijgen in plakken snijden. In kom kwark en slagroom door elkaar roeren.

Bereiden
In koekenpan boter smelten. Poedersuiker, 2 eetlepels sinaasappelsap (rest wordt niet gebruikt), balsamicoazijn en 1 eetlepel water door boter roeren en mengsel tot siroop roeren. Plakken vijg ca. 2 minuten in siroop verwarmen. Gebaksschelpen of pasteibakjes op vier borden zetten. Bij pasteibakjes kapje eruitsnijden. Kwark in bakjes scheppen en taartjes beleggen met warme vijgen. Siroop rond taartjes druppelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst