KookJij

Uien gevuld met gehakt , spekjes, spinazie en kaas

Gehalveerde, uitgeholde uien, gevuld met gehakt spinazie en kaas.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Duits tijdschrift
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Uien gevuld met gehakt , spekjes, spinazie en kaas te bereiden

  1.  Oven voorverwarmen op 200 graden.
  2. Uien schillen en dwars doorsnijden. Binnenste deel verwijderen (2 a 3 randen laten staan)
  3. Verwijderde deel in grove stukjes snijden.
  4. Water met zout aan de kook brengen en de uihelften hierin 10 minuten zacht koken. Goed uit laten lekken.
  5. Spek in boter zachtjes bakken samen met de helft van de in stukjes gesneden ui tot deze glazig zijn. Over de bodem van de ovenschaal verdelen.
  6. Rest van de ui bakken. Spinazie hieraan toevoegen al roerende ontdooien en met de deksel op de pan even garen.
  7. Iets laten afkoelen, dan gehakt, yoghurt, zout, nootmuskaat en peper naar smaak toevoegen. Uihelften hiermee vullen. Ui-helften in de schaal op het spek-ui-mengsel zetten .
  8. Afdekken met aluminiumfolie en 30 minuten in het midden van de oven bakken.
  9. Aluminiumfolie verwijderen. Kaas erover verdelen en nogmaals plm. 15 minuten bakken.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Een overheerlijke ovenschotel, echt eens iets heel anders en heel goed voor te
bereiden. Ik heb dit al vaak gemaakt ook voor gasten en iedereen wil het recept
Ik las dit in een Duits tijdschrift.
Lekker met aardappelpuree.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst