KookJij

Tuinbonen met ham

Een heerlijk tuinbonen met ham recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tuinbonen met ham te bereiden

Dop de tuinbonen.
Blancheer de tuinbonen in ruim kokend water met zout en pel ze.
(als de harde vliesjes eraf zijn, worden de tuinbonen minder droog).
Snij de ham in heel kleine dobbelsteentjes (brunoise).
Smelt de boter en smoor de ham en warm de boontjes mee.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Eddy,
deze persoon weet heel goed wat blancheren is.
Precies zoals je het omschreven hebt.
Maar zoals ik het omschreven hebt is het blancheren alleen bedoeld om het vliesje eraf te halen.
niet meer en niet minder.
Deze tuinbonen hoeven niet ingevroren te worden.:);)
Dus receptuur goed lezen is een eerste vereiste.
verder heel veel succes met het koken.
m.v.g. Bert Allers
Eddy

Eddy zegt:
Deze persoon weet dus absoluut niet wat blancheren is. Blancheren is verse groente eerst in koud water (kort) laten wellen, dan kort koken, afkoelen in koud water. Daarna kan men ze verpakken en eventueel invriezen. Het is bedoeld om ervoor te zorgen dat de werking van enzymen welke de smaak en kleur kunnen aantasten worden gestopt.