Recept
« Terug naar recepten
					
						Tonijn uien
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Tonijn uien
Een heerlijk tonijn uien recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									8 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Onbekend
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Tonijn uien te bereiden
 Oven op 200 graden voorverwarmen. Uien dusdanig schillen dat de 
stronk niet wordt verwijderd. In zoutwater kort laten koken, afgieten en
iets laten afkoelen. De buitenkant van de toast wegsnijden, de rest in warm
water inwijken. Uien dwars halveren en uithollen. 200 g van het uitgeholde
uienvlees hakken. De rest in 2 x 2 centimeter grote stukjes snijden en
in de uienschaapltjes leggen. Tonijn, parmesan, gehakte uien, marjolein,
eieren en uitgedrukt brood mengen. Met zout en peper op smaak brengen
en de massa in de uienschaaltjes geven. Uienschaaltjes in een gratinvorm
(ingevet) zetten, met paneermeel bestrooien en boterflokjes erop geven.
Ongeveer 40 minuten bakken.
Gevulde uien met citroenplakjes en marjolein versieren.
 
 
 
									stronk niet wordt verwijderd. In zoutwater kort laten koken, afgieten en
iets laten afkoelen. De buitenkant van de toast wegsnijden, de rest in warm
water inwijken. Uien dwars halveren en uithollen. 200 g van het uitgeholde
uienvlees hakken. De rest in 2 x 2 centimeter grote stukjes snijden en
in de uienschaapltjes leggen. Tonijn, parmesan, gehakte uien, marjolein,
eieren en uitgedrukt brood mengen. Met zout en peper op smaak brengen
en de massa in de uienschaaltjes geven. Uienschaaltjes in een gratinvorm
(ingevet) zetten, met paneermeel bestrooien en boterflokjes erop geven.
Ongeveer 40 minuten bakken.
Gevulde uien met citroenplakjes en marjolein versieren.
                    