KookJij

Tonijn uien

Een heerlijk tonijn uien recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tonijn uien te bereiden

Oven op 200 graden voorverwarmen. Uien dusdanig schillen dat de
stronk niet wordt verwijderd. In zoutwater kort laten koken, afgieten en
iets laten afkoelen. De buitenkant van de toast wegsnijden, de rest in warm
water inwijken. Uien dwars halveren en uithollen. 200 g van het uitgeholde
uienvlees hakken. De rest in 2 x 2 centimeter grote stukjes snijden en
in de uienschaapltjes leggen. Tonijn, parmesan, gehakte uien, marjolein,
eieren en uitgedrukt brood mengen. Met zout en peper op smaak brengen
en de massa in de uienschaaltjes geven. Uienschaaltjes in een gratinvorm
(ingevet) zetten, met paneermeel bestrooien en boterflokjes erop geven.
Ongeveer 40 minuten bakken.
Gevulde uien met citroenplakjes en marjolein versieren.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst