Recept
« Terug naar recepten
Toast champignon met sla
PT20M
Toast champignon met sla
Een heerlijk toast champignon met sla recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alfons Van de Mieroop
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Toast champignon met sla te bereiden
Kuis en was enkele blaadjes ijsbergsla en rode eikenbladsla.
Snij een kleine witte ui dwars en daarna in fijne reepjes.
Snij een kleine rode ui in fijne reepjes.
Versnipper de 3 teentjes look, zonder ze te pletten.
Fruit de witte ui en de look in de pan.
Borstel de champignons proper en snij het steeltje eraf en daarna de champignon in kwartjes.
Voeg de champignonkwartjes toe en stoof ze op zacht vuurtje tot ze gaar zijn.
Rooster het brood.
Schik een snede geroost brood op een bord en daarop de champignons.
Voeg in een afzonderlijk bord de sla gemengd met de rode ui en een weinig mayonaise.
Dien op met een droge witte wijn bv een chardonay barrique.
Snij een kleine witte ui dwars en daarna in fijne reepjes.
Snij een kleine rode ui in fijne reepjes.
Versnipper de 3 teentjes look, zonder ze te pletten.
Fruit de witte ui en de look in de pan.
Borstel de champignons proper en snij het steeltje eraf en daarna de champignon in kwartjes.
Voeg de champignonkwartjes toe en stoof ze op zacht vuurtje tot ze gaar zijn.
Rooster het brood.
Schik een snede geroost brood op een bord en daarop de champignons.
Voeg in een afzonderlijk bord de sla gemengd met de rode ui en een weinig mayonaise.
Dien op met een droge witte wijn bv een chardonay barrique.
Mijn kookverhaal (Alfons Van de Mieroop)
Je kan ook, om het pikanter te maken nog gemalen paprika aan de sla toevoegen.Gemalen paprika is een creme van gemalen rode paprika , azijn en peper. Is in Hongarije verkrijgbaar als " Daralt Paprika " in pikante en zachte vorm , naargelang de pikantheid van de paprika. Ook bestrooien met paprikapoeder van de gerookte paprika geeft een uitzonderlijke smaak.
jennypiet zegt: