KookJij

Toast champignon met sla

Een heerlijk toast champignon met sla recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Toast champignon met sla te bereiden

Kuis en was enkele blaadjes ijsbergsla en rode eikenbladsla.
Snij een kleine witte ui dwars en daarna in fijne reepjes.
Snij een kleine rode ui in fijne reepjes.
Versnipper de 3 teentjes look, zonder ze te pletten.
Fruit de witte ui en de look in de pan.
Borstel de champignons proper en snij het steeltje eraf en daarna de champignon in kwartjes.
Voeg de champignonkwartjes toe en stoof ze op zacht vuurtje tot ze gaar zijn.
Rooster het brood.
Schik een snede geroost brood op een bord en daarop de champignons.
Voeg in een afzonderlijk bord de sla gemengd met de rode ui en een weinig mayonaise.
Dien op met een droge witte wijn bv een chardonay barrique.

Mijn kookverhaal (Alfons Van de Mieroop)

Je kan ook, om het pikanter te maken nog gemalen paprika aan de sla toevoegen.Gemalen paprika is een creme van gemalen rode paprika , azijn en peper. Is in Hongarije verkrijgbaar als " Daralt Paprika " in pikante en zachte vorm , naargelang de pikantheid van de paprika. Ook bestrooien met paprikapoeder van de gerookte paprika geeft een uitzonderlijke smaak.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jennypiet

jennypiet zegt:
Dank je wel voor de aanreiking....:)
riafon

riafon zegt:
Is zeker eenvoudig. Let wel op dat je kleine verse en nog niet uitgegroeide champignons gebruikt. Met grote champignons krijg vanwege de sporen en donkere verkleuring.
jennypiet

jennypiet zegt:
Lijkt me heel lekker en eenvoudig!! Ga hem zeer zeker maken...!!:)