KookJij

Tjolo Tjolo

Een receptje uit de Molukken van vis met een groente-ketjap saus.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tjolo Tjolo te bereiden

  1. Smeer de visfilets in met peper en zeezout en bak die in de rijstolie gaar.
  2. Verdeel de vis voorts in kleine stukjes
  3. Doe de uien in de rest van de olie en bak die glazig; voeg dan toe de knoflook, lombok trassi. Roer dit goed door en bak dit gedurende een paar minuten.
  4. Doe dan de selderij, tomaat en lenteui er bij en roer dit weer goed door.
  5. Voeg nu toe de ketjap en het warme water en roer dit weer goed door en voeg dan toe de komkommer en roer dit weer goed door.
  6. Dan de sesam olie er door roeren en klaar is het.
  7. Serveer bv met nasi tjabé

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij warme thee, koud bier of een niet al te droge witte wijn

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst