Recept
« Terug naar recepten
					
						Tartaar van gravad lax (tatar af gravet laks)
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Tartaar van gravad lax (tatar af gravet laks)
Een heerlijk tartaar van gravad lax (tatar af gravet laks) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Annemien  
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Koud
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Denemarken
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Tartaar van gravad lax (tatar af gravet laks) te bereiden
 de zalm, kruiden, olie, citroensap en suiker goed vermengen en een nacht koelen.
voor het opmaken gebruik je bijvoorbeeld een blaadje lollorosso, rodesla en eikenbladsla. van de tartaar 3 torentjes maken die een driehoek op het bord vormen. daartussen het bouquetje sla schikken.
garneer met een lepeltje de geslagen room, zalmkaviaar en takjes dille.
									voor het opmaken gebruik je bijvoorbeeld een blaadje lollorosso, rodesla en eikenbladsla. van de tartaar 3 torentjes maken die een driehoek op het bord vormen. daartussen het bouquetje sla schikken.
garneer met een lepeltje de geslagen room, zalmkaviaar en takjes dille.
                    
Lammert Datema zegt:
Zweeds: Gravad lax
Noors: Graved laks
Deens: Gravet laks
De Deense spelling leidt ik af omdat u die gebruikt vanuit een Deens receptenboek.
In Nederland zie je de spellingen vaak door elkaar gebruikt, bijvoorbeeld Graved lax (Noors/Zweeds), Gravad laks (Zweeds/Noors).
Weet u hoe het precies zit?
Bij voorbaat dank voor een reactie.
Lammert Datema