KookJij

Tartaar van gemarineerde kabeljauw, bavarois van k

Een heerlijk tartaar van gemarineerde kabeljauw, bavarois van k recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 14 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: lescopains
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tartaar van gemarineerde kabeljauw, bavarois van k te bereiden

Maak een marinade van de helft van de gesnipperde sjalot,1 dl olijfolie, de helft van de gesnipperde bieslook en het sap van een 1/2 citroen.
Spoel de kabeljauwfilets met koud water en dep heel goed droog. Leg 1 tot 1,5 uur in de marinade.
Snijd de filets heel fijn met een scherp mes en meng dit met de resterende sjalot, olijfolie, bieslook en het sap van een ½ citroen. Smaak af met flink zeezout.
Avocadomousse. Pureer de avocado’s met citroensap. Stop de pit terug in de mousse en zet weg in de koeling. (de pit zou verkleuring tegengaan)
Komkommerbavarois. Maak het sap door de komkommer te pureren met de blender. Passeer door een fijne zeef.
Verwarm het sap lauwwarm en los daar de geweekte gelatine in op. Laat het sap afkoelen en voeg de halfopgeklopte room toe. Breng stevig op smaak met zeezout en witte peper. Doe de massa in 14 metalen vormpjes (torentjes) en laat opstijven in de koeling/vriezer.
Basilicumolie. Dompel de basilicum ca.10 seconden in kokend water. Spel direct met ijswater en dep ze goed droog. Draai de geslonken basilicum met de olijfolie, peper, zout in de keukenmachine. (of staafmixer) Laat de olie uitlekken in een fijne zeef.


Presentatie:

Neem de langwerpige bordjes. Plaats met behulp van een kleine ring of een ijslepel de kabeljauwtartaar links op het bordje.
Maak met behulp van twee lepels een quenelle van de avocadomousse en plaats die in het midden.
Haal de komkommerbavarois uit de vorm door de torentjes even in warm water te houden en plaats rechts op het bordje.
Garneer met een paar blaadjes rucola op de tartaar en de bavarois. Druppel wat basilicumolie in de lengte over het bord.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst