KookJij

Tarbot met Ansjovisboter

Een heerlijk tarbot met ansjovisboter recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: lescopains
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tarbot met Ansjovisboter te bereiden

Krokante aardappel:
Was de aardappelen en droog ze goed. Niet schillen. Snijd vliesdunne plakjes van de aardappel op de snijmachine in stand 8. Let op: niet spoelen! Door het aardappelvocht en vrijkomend zetmeel blijven ze vanzelf aan elkaar plakken. Leg de plakjes dakpansgewijs half op elkaar op een bakmatje op een bakplaat in een cirkel van 11 cm doorsnee. Bestrijk de aardappelrozetten met olie. Bak ze af in een oven op 160° C tot ze mooi lichtbruin zijn. Voeg na het bakken naar smaak zout toe.
Ansjovisboter:
Ontzout eventueel de ansjovis (in een beetje melk) naar eigen smaak. Pureer de ansjovis. Zet de 3 eetlepels gesnipperde sjalotjes aan met enkele druppels arachideolie en laat ze daarna afkoelen. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en roer de boter, sjalot, ansjovis en het eigeel luchtig op. Oprollen in plastic folie in een smalle rol en tot gebruik in de vriezer leggen.
Paddestoelen
Snijd de paddestoelen in kleine blokjes. Zet de sjalotsnippers aan in wat arachideolie zonder te kleuren en bak hierin snel en op hoog vuur de paddestoelen. Laat ze daarna uitlekken op een zeef en meng er vlak voor het gebruik de fijngesneden basilicum en een paar druppels truffelolie door.
peterseliecoulis:
Pureer de geblancheerde peterselie in de vijzel. Druk de gepureerde peterselie door een fijne zeef en vang het peterseliesap op. Sla met een garde enkele lepels zonnebloemolie door het peterseliesap opdat het licht bindt. Voeg op het laatst een paar druppeltjes citroensap toe.
Ingekookte kalfsfond:
Kook de kalfsfond sterk in zodat 10 eetlepels ingekookte kalfsfond over blijft. Dik eventueel aan met een weinig allesbinder.
Vis (à la minute):
Grill de tarbotfilets op grilplaten heel kort aan de velzijde en leg ze op een licht beboterde ovenplateau met de gegrilde zijde naar boven. Paddestoelen op de vis verdelen. Laat de vis onder de salamander vlak voor het uitserveren gaar worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst