KookJij

Sukadelappen met kroket van rode biet en aardappel

Een heerlijk sukadelappen met kroket van rode biet en aardappel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Wilco Berends, restaurant De Nederlanden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sukadelappen met kroket van rode biet en aardappel te bereiden

Verwarm oven voor op 120 graden
Snijd de sukade in de lengte doormidden en bak ze rondom mooi bruin.
Haal het vlees uit de pan en bak in diezelfde pan de prei, wortel, bleekselderij, ui, knoflool en spek
Voeg de tomatenpuree toe, bak deze even mee en blus af met de rode wijn
Voeg laurierblaadjes, thijm, rozemarijn en bouillon toe en laat dit afgedekt 8 uur in de oven op 120 gaar stoven
Hierna uit stoofvocht halen en iets laten afkoelen
Zeef het stoofvocht en laat dit inkoken tot gewenste dikte
Breng op smaak met peper en zout
Leg 3 vellen huishoudfolie tegen elkaar aan op het aanrecht en leg daar de nog warme sukade op
Rol de folie strak om de sukade zodat er een rol onstaat
Maak zo ook een tweede rol
Leg de rollen in de koelkast en laat ze koud worden
Snijdt er mooie medallions van en leg ze op bakpapier in een oven van 190 graden totdat ze heet zijn
Maak kroketjes door dunne en kleine uitgestoken rondjes rode biet, aardappel en knolselederij te stapelen
Wentel ze door de bloem, eiwit, paneermeel en nogmaals door het eiwit en paneermeel
In hete (180 gr) frituurolie goudbruin bakken
Halveer ze en leg een helft op een sukademedaillon
Schep er jus omheen en serveer er gebakken trompette de la mort, cantharellen en lente-ui bij, mooi rondom de sukade gedresseerd

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Claudia

Claudia zegt:
Toevallig heb ik dit recept gister avond gelezen in een receptenkalender en toen vroeg ik me hetzelfde af Anja, dus het is wel degelijk onduidelijk.
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Hallo Anja, het vlees moet niet meer in de pan. Dit moet je in de huishoudfolie draaien zodat er een rol ontstaat en dan in de koelkast leggen, Lees het recept nog maar eens goed. Groetjes Marijke
Anja

Anja zegt:
Hallo Marijke, het lijkt mij een héérlijk gerecht. even een kleine opmerking...wanneer je de groenten en het spek hebt gebakken moet het vlees weer in de pan, denk ik maar dat staat niet in het recept....sorry voor de aanmerking maar het isgoed bedoeld...groetjes...anja...