Recept
« Terug naar recepten
					
						Stroganoff-gehaktballetjes met macaroni
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Stroganoff-gehaktballetjes met macaroni
Lekker met pasta, maar ook met zelfgemaakte dikke frieten!
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											6
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									pegje
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Stroganoff-gehaktballetjes met macaroni te bereiden
Kook de macaroni in een grote pan kokend water met zout beetgaar. Giet de pasta af en houd hem warm. Meng met u handen gehakt, knoflook en wat zout en peper in een kom. Draai balletjes van 2 eetlepels gehakt. Meng bloem, paprikapoeder en vers gemalen peper in een diep bord. Rol de gehaktballetjes erdoor. Verhit de olie en de helft van de boter in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes in gedeelten goudbruin. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Smelt de rest van de boter in de pan en fruit de ui. Voeg de champignons toe en laat ze gaar worden. Roer tomatenpuree, mosterd, wijn en bouillon erdoor. Doe de balletjes terug in de pan en breng de saus langzaam aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus 5 minuten pruttelen; roer af en toe. Breng op smaak en roer de zure room erdoor. Serveer de balletjes met de pasta en bestrooi ze met de peterselie.
									
                    