KookJij

Recept voor Stroganoff-gehaktballetjes met macaroni

Lekker met pasta, maar ook met zelfgemaakte dikke frieten!
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: pegje
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Kook de macaroni in een grote pan kokend water met zout beetgaar. Giet de pasta af en houd hem warm. Meng met u handen gehakt, knoflook en wat zout en peper in een kom. Draai balletjes van 2 eetlepels gehakt. Meng bloem, paprikapoeder en vers gemalen peper in een diep bord. Rol de gehaktballetjes erdoor. Verhit de olie en de helft van de boter in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes in gedeelten goudbruin. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Smelt de rest van de boter in de pan en fruit de ui. Voeg de champignons toe en laat ze gaar worden. Roer tomatenpuree, mosterd, wijn en bouillon erdoor. Doe de balletjes terug in de pan en breng de saus langzaam aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus 5 minuten pruttelen; roer af en toe. Breng op smaak en roer de zure room erdoor. Serveer de balletjes met de pasta en bestrooi ze met de peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst