Recept
« Terug naar recepten
					
						Stoofpotje met bier
						PT180M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Stoofpotje met bier
Een heerlijk stoofpotje met bier recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 180 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											7
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Festival der Limburgse gerechten
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Stoofpotje met bier te bereiden
 De runderlappen bestrooien met zout, peper en chilipoeder.
In een braadpan de boter verhitten en het rundvlees rondom bruinbakken.
De knoflook en de bleekselderij ( in 2 stukken gesneden ) zachtjes meebakken.
De bouillontabletten erboven verkruimelen.
Langs de rand van de pan het bier en het water schenken.
Het vlees afgedekt in ca 2 1/2 - 3 uur zachtjes laten stoven.
De in blokjes gesneden ontbijtkoek door het stoofvocht scheppen.
De stoofpot nog 5 min. roerend verwarmen totdat het vocht gebonden is.
Dit gerecht is lekker met aardappelpuree.
Men kan ook stukjes wortel toevoegen voor de kleur.
									In een braadpan de boter verhitten en het rundvlees rondom bruinbakken.
De knoflook en de bleekselderij ( in 2 stukken gesneden ) zachtjes meebakken.
De bouillontabletten erboven verkruimelen.
Langs de rand van de pan het bier en het water schenken.
Het vlees afgedekt in ca 2 1/2 - 3 uur zachtjes laten stoven.
De in blokjes gesneden ontbijtkoek door het stoofvocht scheppen.
De stoofpot nog 5 min. roerend verwarmen totdat het vocht gebonden is.
Dit gerecht is lekker met aardappelpuree.
Men kan ook stukjes wortel toevoegen voor de kleur.
                    
Irene zegt: