OPDIENEN met witte rijst.
Geef er een frisse salade bij,bv tsaziki,feta-komkommer,enz.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Stifado Variatie
						PT200M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Stifado Variatie
Een heerlijk stifado variatie recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 200 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Griekenland
								
																								
									Keuken:
									Balkan
								
																								
									Bron:
									Kennissen,die in het Middenoosten hebben gewerkt
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Stifado Variatie te bereiden
  *Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak daarin het vlees mooi bruin.Dan de gesnipperde uien er bij en de knoflook,wortel en selderij.Dit fruiten we aan totdat de groentes zacht beginnen te worden.
*Nu gaan het verkruimelde runderbouillonblokje en alle kruiden er bij.Goed doorroeren.
*Vervolgens gieten we de azijn en wijn er bij,brengen het geheel weer aan de kook,draaien het vuur lager,doen de deksel op de pan en laten het een uur sudderen.
*Na dat uur doen we de kort aangefruite sjalotten in de pan er bij en laten de massa nog eens een uur doorsudderen.
Zo nu en dan even kijken of er voldoende vocht is,anders wat heet water toevoegen.
*Vlak voor het opdienen de gehakte peterselie door de massa roeren en de gehakte korianderblaadjes en op smaak brengen met peper en zout als dat nodig is.
*Zelf gebruik ik er een flinke lik sambal Badjak bij.
  
										*Nu gaan het verkruimelde runderbouillonblokje en alle kruiden er bij.Goed doorroeren.
*Vervolgens gieten we de azijn en wijn er bij,brengen het geheel weer aan de kook,draaien het vuur lager,doen de deksel op de pan en laten het een uur sudderen.
*Na dat uur doen we de kort aangefruite sjalotten in de pan er bij en laten de massa nog eens een uur doorsudderen.
Zo nu en dan even kijken of er voldoende vocht is,anders wat heet water toevoegen.
*Vlak voor het opdienen de gehakte peterselie door de massa roeren en de gehakte korianderblaadjes en op smaak brengen met peper en zout als dat nodig is.
*Zelf gebruik ik er een flinke lik sambal Badjak bij.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Groetjes,Jan A:)
Asterix* zegt:
Ik besef me nu eigenlijk pas dat je geen antwoord hebt gegeven op mijn initiële vraag in mijn eerste reactie, of blijf je liever anoniem. Ook goed.
Eet smakelijk, Asterix*:D:p:p;)
Asterix* zegt:
deuxchapeaux zegt:
De Chef is leuk om naar te kijken,maar om te doen niets voor mij.Laat mij maar achter de schermen bezig zijn.
Met gastronomische groet,
Jan A.:)
asterix zegt:
Groetjes en eet smakkelijk (of iets moeilijker) :D:p:p:p;)
Asterix*
bametz-saffrie zegt:
Omdat ik altijd geniet van jou recepten,een suggestie/vraag; kan jij je niet opgeven voor het programma "Wie ie de Chef?" van RTL 5??
Ik denk dat je hoge ogen zult gooien en de "verdenking"op je leggen dat jij Chefkok bent! Wie weet doe je het nog weleens;maar véél succes met het doorgeven van al die hééérlijke recepten, Met rect CHAPEAU!:D:D
asterix zegt:
                    
Asterix* zegt:
Gtjs en eet smakkelijk
Asterix*:D:p:p;)