KookJij

Stifado Variatie

Een heerlijk stifado variatie recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 200 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron: Kennissen,die in het Middenoosten hebben gewerkt
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stifado Variatie te bereiden

*Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak daarin het vlees mooi bruin.Dan de gesnipperde uien er bij en de knoflook,wortel en selderij.Dit fruiten we aan totdat de groentes zacht beginnen te worden.
*Nu gaan het verkruimelde runderbouillonblokje en alle kruiden er bij.Goed doorroeren.
*Vervolgens gieten we de azijn en wijn er bij,brengen het geheel weer aan de kook,draaien het vuur lager,doen de deksel op de pan en laten het een uur sudderen.
*Na dat uur doen we de kort aangefruite sjalotten in de pan er bij en laten de massa nog eens een uur doorsudderen.
Zo nu en dan even kijken of er voldoende vocht is,anders wat heet water toevoegen.
*Vlak voor het opdienen de gehakte peterselie door de massa roeren en de gehakte korianderblaadjes en op smaak brengen met peper en zout als dat nodig is.
*Zelf gebruik ik er een flinke lik sambal Badjak bij.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN met witte rijst.
Geef er een frisse salade bij,bv tsaziki,feta-komkommer,enz.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Asterix*

Asterix* zegt:
Hi Jan, Misschien kunnen we een keer samen wat in elkaar flansen.............. Persoonlijk woon ik in Den Haag, maar daar valt vast wel een mouw aan te passen.

Gtjs en eet smakkelijk

Asterix*:D:p:p;)
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo Asterix,Zo geheimzinnig ben ik niet hoor.Ik woon in West Brabant (Bergen op Zoom),ben al jaren gepensioneerd en houd me rustig bezig met allerlei liefhebberijen (lezen,kunst,films,wijn,computeren,receptuur,puzzelen)>geen bijzonderheden dus.
Groetjes,Jan A:)
Asterix*

Asterix* zegt:
Hi Jan,
Ik besef me nu eigenlijk pas dat je geen antwoord hebt gegeven op mijn initiële vraag in mijn eerste reactie, of blijf je liever anoniem. Ook goed.

Eet smakelijk, Asterix*:D:p:p;)
Asterix*

Asterix* zegt:
Eigenlijk heb je wel gelijk, Jan! Alleen met de suggestie MOEST ik het wel eens zijn. Blijf lekker:p:p:D;) zo doorgaan. De groetjes en eet smakelijk!~:D:p:p:D;) Asterix*
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo Asterix / B.A.Metz-Saffrie,Lieve mensen,niet te veel de hemel in prijzen,als je valt,val je nogal hard.
De Chef is leuk om naar te kijken,maar om te doen niets voor mij.Laat mij maar achter de schermen bezig zijn.
Met gastronomische groet,
Jan A.:)
asterix

asterix zegt:
Hi Jan, ik geloof dat Bametz-saffrie gelijk heeft!!!!!!!!!!!!!!!!Zoals die andere reclame met Fransje zegt: GEWOON DÓÉN!!!!!!!!!!!!! Lijkt me kikke!!!
Groetjes en eet smakkelijk (of iets moeilijker) :D:p:p:p;)
Asterix*
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Hallo Jan,
Omdat ik altijd geniet van jou recepten,een suggestie/vraag; kan jij je niet opgeven voor het programma "Wie ie de Chef?" van RTL 5??
Ik denk dat je hoge ogen zult gooien en de "verdenking"op je leggen dat jij Chefkok bent! Wie weet doe je het nog weleens;maar véél succes met het doorgeven van al die hééérlijke recepten, Met rect CHAPEAU!:D:D
asterix

asterix zegt:
M.a.w.: Hallo Jan! Daar is-tie-weer! Als overtuigd Hellinofiel vind ik deze variatie helemaal OK. Het enige dat ik wèl zou doen, is het kaneelpoeder vervangen door 3 à 4 kaneelstokjes. Degenen die zowel een kaneelstokja als een laurierblad op hun bord tegenkomen, mogen (moeten) de afwas doen, zegt de traditie. Het enige is, als je dit afspreekt, dat je niet in de pan of opscheplepel mag kijken wanneer je opschept. In welke streek woon je ,trouwens? Lijkt me leuk je eens te ontmoeten! Groetjes en eet smakkelijk :D:p:p:p;) Asterix*