KookJij

Spinazie met Kip op Indiase Wijze

Eenvoudig recept uit India waarbij je verse spinazie kan verwerken
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spinazie met Kip op Indiase Wijze te bereiden

  1. Verhit in de grote pan de rijst-olie en fruit daarin aan de uien en de tjabeh rawit tot de uien glazig zijn. Doe dan de knoflook er bij en de geraspte gember en roer goed door gedurende 1 minuut.
  2. Dan doen we er bij de ketoembar, djinten, kunyit, paprika en zout. Roer dit door, tot de kruiden hun aroma's gaan afgeven.
  3. Dan de tomaat er bij, het water of de bouillon en het kaneelstokje. Goed door roeren en dan de room er bij. Dit geheel 5 minuten laten door koken.
  4. Nu gaat de verse spinazie er bij en we roeren tot alle spinazie is geslonken. Deksel er op en weer 5 minuten laten sudderen.
  5. Nu mag de kip er in. Deksel er op en 15 minuten laten sudderen. Dan is kip ook gaar.
  6. Geef er witte rijst bij.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We drinken hierbij een witte wijn (Riesling, Sauvignon Blanc, Chenin, Vinho Verde, enz.). Hoe scherper het gerecht des te minder droog de wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst