KookJij

Spaghetti met uiengehaktballetjes

Een heerlijk spaghetti met uiengehaktballetjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spaghetti met uiengehaktballetjes te bereiden

-Het zakje uiensoep met wat peper door het gehakt kneden en wegzetten.
-In een braadpan de paprika kort aanbakken en dan de tomatenstukjes met sap erbij doen.
-100cc water erbij doen en goed doorwarmen.
-De tomatenpuree, laurierblad, bouillonblokjes, oregano en knoflook erbij doen en aan de kook brengen.
-Als alles kookt het vuur laag zetten en de deksel schuin op de pan doen.
-Het gehakt nogmaals goed doorkneden en er balletjes van draaien ter grote van een walnoot.
-Even bruin bakken en dan bij de tomatensaus doen.
-Met deksel schuin op de pan op laag vuur 20 minuten laten pruttelen, af en toe goed door roeren.
-Intussen de spaghetti koken.
-De spaghetti op een bord doen en een flinke lepel saus erover doen en serveren met een frisse salade of stokbrood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Huub

Huub zegt:
Leuk recept, maar 2 bouillonblokjes op 100cc water lijkt me nogal veel qua zoutgehalte, zeker in combinatie met de uiensoep waar ook al (te) veel zout in zit. Ik zou zelf wat meer mediterrane kruiden gebruiken en i.p.v. runderbouillon een groente- of paddestoelenbouillon nemen.
apu

apu zegt:
Je kan 3 kleine blikjes pakken of 2 grote, dat maakt niet zoveel uit:)smakelijk!:p
spookie999

spookie999 zegt:
Klinkt heel lekker, ga het morgen maken maar moet het met 2 grote of 2 kleine blikjes tomatenpuree?