KookJij

Spaghetti met spinazie

Hoeveel recepten wil je hebben als het gaat om spaghetti met spinazie. Eén ding is zeker mijn kinderen zijn er dol op dus misschien is het daarom al de moeite waard om nog een recept toe te voegen met als hoofdingrediënten dus: Spaghetti met spinazie
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spaghetti met spinazie te bereiden

Braad het gehakt rul in de hapjespan met een scheut olijflolie. Snijd inmiddels de ui in stukjes en bak die al roerend even mee met het gehakt. Vervolgens voeg je de al dan niet zelf gemaakte spaghetti/tomatensaus (ik ben nogal lui uitgevallen dus ik koop gewoon een fles Sugocasa Erbe), de in stukjes gesneden ansjovis, de geperste knoflook en de zwarte peper toe om dit vervolgens lekker langzaam zo'n drie kwartier te laten sudderen met het deksel op de pan. Van langzaam sudderen wordt de saus lekker zacht en verliest het zijn soms wat zurige smaakje van de tomaten, heerlijk! Inmiddels zet je de kookpan op het vuur met ruim water. Je kunt nog wat zout toevoegen of een bouillonblokje. Als de saus zo'n drie kwartier/uurtje heeft staan sudderen is het water inmiddels ook kokend heet en kan de spaghetti erin (kijk zelf even hoe lang de spaghetti moet koken, dit verschilt per merk). In het begin goed roeren i.v.m. plakken. Terwijl de spaghetti kookt, ga je verder met de saus en voeg je beetje bij beetje de spinazie toe (ik laat de blaadjes heel maar je kunt ze ook nog even grof snijden van tevoren) en breng het geheel weer aan de kook. Vervolgens giet je de kookroom erbij en ook dan breng je de saus weer aan de pruttel. De spaghetti is inmiddels gaar geworden en kan afgegoten worden. Van een hele goede kok heb ik geleerd dat je de spaghetti niet met koud water af moet spoelen maar gewoon terug moet doen in de pan met een flinke scheut olijfolie (gezien de gemiddelde levensverwachting van een Italiaan is dit misschien ook niet zo'n slecht idee). Even goed roeren en de spaghetti kan samen met de saus opgediend worden. Lekker strooien met geraspte (Parmezaanse) kaas en smullen maar. Eet smakelijk.

Mijn kookverhaal (Kees van der Plas)

Ik schreef al eerder, mijn kinderen zijn er dol op en het is weer een recept met lekkere verse groenten wat bij ze naar binnen geschoven kan worden en dat is heel wat waard. V.w.b. de foto doet deze eigenlijk geen recht aan de smaak vind ik want die is, in tegenstelling tot de foto, echt goed (en je weet, over smaak valt niet te ... )

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Top! Het voordeel van jong belegen kaas is wel, dat dat lekker smelt ;-)
Kees van der Plas

Kees van der Plas zegt:
Ja dank je Anna. Zo vanzelfsprekend dat ik het helemaal vergeten ben erbij te zetten. Bij ons ligt er altijd een flinke zak op tafel en strooien maar al gaat de voorkeur van de kinderen uit naar jong belegen geraspte kaas. Ook goed wat mij betreft. Ik zet het er nog even voor de volledigheid bij. ;)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Lijkt me een heerlijke combi, Kees! En dan nog een beetje Parmezaan er over.... Jummie!!