KookJij

Spaghetti aglio olio met tomaat

Een heerlijk spaghetti aglio olio met tomaat recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen combinatie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spaghetti aglio olio met tomaat te bereiden

-De tomaten in vieren snijden en dan in ragfijne plakjes snijden en bestrooien met een beetje zout.
-De spaghetti koken volgens de aanwijzing op de verpakking.
-De olijfolie op laag vuur verwarmen.
-De knoflook en pepertjes erbij doen en deze zachtjes smoren, ze mogen niet bruin worden!
-De spaghetti afgieten maar niet naspoelen! Goed laten uitlekken.
-De spaghetti in de pan met knoflookolie doen, samen met de basilicum en goed doorroeren.
-Als laatste de tomaat er gauw doorheen scheppen en direct heet serveren op warme borden met de parmezaanse kaas in een schoteltje erbij.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

De uitdrukking "less is more" is hierbij zeker van toepassing!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
Fijn om te horen!:):):)
j.roos

j.roos zegt:
Heb dit zo eens klaar gemaakt voor afwisseling. We vonden dit eveneens lekker.
c.pereira

c.pereira zegt:
Monique, de combinatie met tomaat is heerlijk. Dit is nml mijn lievelings spaghetti, lekker heel pittig met meer pepertjes. Maar nu met extra de tomatenschijfjes...lekker, dank je.
apu

apu zegt:
Dankje Hans! Hou ook wel van lekker simpel, voor die ellenlange recepten heeft toch niemand meer iedere dag tijd! Toch? Maar lekker eten is een "must" :):);):p
hns

hns zegt:
Lekker Italiaans, lekker simpel.
Houden zo! Dank Hans:):):)