KookJij

Soezen met frambozenroom

Een heerlijk soezen met frambozenroom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 55 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Soezen met frambozenroom te bereiden

Oven voorverwarmen op 200 °C. In pan met dikke bodem 100 ml water met boter en mespunt zout aan de kook brengen. Bloem in een keer toevoegen en op laag vuur doorroeren tot deeg als bal van pan loslaat. Pan van vuur nemen en deeg iets laten afkoelen. Met mixer eieren een voor een door deeg kloppen. Blijven kloppen tot samenhangend, glanzend deeg ontstaat. Bakplaat bekleden met bakpapier. Met behulp van twee natte eetlepels 8 bergjes deeg op bakplaat scheppen, op enige afstand van elkaar. Soezen in midden van oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar bakken (de soezen laten dan makkelijk los en voelen licht aan). Soezen met ovendeur op kier 5 min. laten afkoelen. Soezen uit de oven nemen en horizontaal inknippen, zodat stoom kan verdampen.
Bereiden
Met mixer slagroom met vanillesuiker stijfkloppen. Jam, 1 el likeur, limoensap en -rasp door slagroom mengen. Afgekoelde soezen vullen met frambozenroom. Poedersuiker in kom doen en geleidelijk 1 el likeur erdoor roeren, tot dikke pasta ontstaat. Soezen bestrijken met glazuur.
Tip: Vervang de jam door tot moes geprakt fruit, zoals frambozen, aardbeien of banaan.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst