KookJij

Sint Jakobsvruchten met spinazie en eendenlever

Een heerlijk sint jakobsvruchten met spinazie en eendenlever recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sint Jakobsvruchten met spinazie en eendenlever te bereiden

Bereiding
Maak de Sint Jakobsvruchten schoon. Leg de schelpen op een warme plek.
Was en pluk de spinazie, bak 125 gram spinazie in een scheutje olijfolie, 1 gesnipperde teentje knoflook en wat zout. Blus met 100 gram slagroom. Kook de spinazie gaar en doe hem in een vergiet, maar bewaar het kooknat. Mix de spinazie met een blender. Giet er tijdens het mixen wat kooknat bij tot je een homogene, yoghurtdikke massa krijgt.

Breng de port en de madera aan de kook en laat langzaam miroir (tot een glimmende massa) reduceren. Voeg truffeljus en 50 gram room toe. Mix de saus tot schuim met een staafmixer.

Bak de Sint Jakobsvruchten aan beide kanten goudbruin (heel kort). Plaats ze voor het opdienen 2 minuten in een warme oven op 225 graden. Bak in een andere pan de rest van de spinazie met een snufje zout en een teentje knoflook. Laat de geslonken spinazie uitlekken op keukenpapier.

Serveren
Verdeel zout over diepe borden om de schelpen te stabiliseren. Verdeel de spinazie over de schelpen en overgiet deze met de warme spinaziecrème. Schik er een Sint Jakobsvrucht op. Schep wat saus op de Sint Jakobsvruchten en werk af met een krul eendenlever en parmezaan schilfers.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst