Recept
« Terug naar recepten
					
						Sint Jakobsvruchten met spinazie en eendenlever
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Sint Jakobsvruchten met spinazie en eendenlever
Een heerlijk sint jakobsvruchten met spinazie en eendenlever recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									5 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Kookclub
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Sint Jakobsvruchten met spinazie en eendenlever te bereiden
Bereiding
Maak de Sint Jakobsvruchten schoon. Leg de schelpen op een warme plek.
Was en pluk de spinazie, bak 125 gram spinazie in een scheutje olijfolie, 1 gesnipperde teentje knoflook en wat zout. Blus met 100 gram slagroom. Kook de spinazie gaar en doe hem in een vergiet, maar bewaar het kooknat. Mix de spinazie met een blender. Giet er tijdens het mixen wat kooknat bij tot je een homogene, yoghurtdikke massa krijgt.
Breng de port en de madera aan de kook en laat langzaam miroir (tot een glimmende massa) reduceren. Voeg truffeljus en 50 gram room toe. Mix de saus tot schuim met een staafmixer.
Bak de Sint Jakobsvruchten aan beide kanten goudbruin (heel kort). Plaats ze voor het opdienen 2 minuten in een warme oven op 225 graden. Bak in een andere pan de rest van de spinazie met een snufje zout en een teentje knoflook. Laat de geslonken spinazie uitlekken op keukenpapier.
Serveren
Verdeel zout over diepe borden om de schelpen te stabiliseren. Verdeel de spinazie over de schelpen en overgiet deze met de warme spinaziecrème. Schik er een Sint Jakobsvrucht op. Schep wat saus op de Sint Jakobsvruchten en werk af met een krul eendenlever en parmezaan schilfers.
									Maak de Sint Jakobsvruchten schoon. Leg de schelpen op een warme plek.
Was en pluk de spinazie, bak 125 gram spinazie in een scheutje olijfolie, 1 gesnipperde teentje knoflook en wat zout. Blus met 100 gram slagroom. Kook de spinazie gaar en doe hem in een vergiet, maar bewaar het kooknat. Mix de spinazie met een blender. Giet er tijdens het mixen wat kooknat bij tot je een homogene, yoghurtdikke massa krijgt.
Breng de port en de madera aan de kook en laat langzaam miroir (tot een glimmende massa) reduceren. Voeg truffeljus en 50 gram room toe. Mix de saus tot schuim met een staafmixer.
Bak de Sint Jakobsvruchten aan beide kanten goudbruin (heel kort). Plaats ze voor het opdienen 2 minuten in een warme oven op 225 graden. Bak in een andere pan de rest van de spinazie met een snufje zout en een teentje knoflook. Laat de geslonken spinazie uitlekken op keukenpapier.
Serveren
Verdeel zout over diepe borden om de schelpen te stabiliseren. Verdeel de spinazie over de schelpen en overgiet deze met de warme spinaziecrème. Schik er een Sint Jakobsvrucht op. Schep wat saus op de Sint Jakobsvruchten en werk af met een krul eendenlever en parmezaan schilfers.
 
                    

 
					