KookJij

Sinaszalm

Een heerlijk sinaszalm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Ramon Beuk
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sinaszalm te bereiden

Kook het sinaasappelsap op half hoog vuur, leg de zalm in het ingekookte sap en laat 20 minuten staan. Snijd ondertussen de ui in dunne ringen en fruit deze in de olie. Voeg de in stukken gehakte olijven toe en bak kort mee. Neem de pan van het vuur en meng de couscous door het mengsel. Voeg de kokende bouillon toe, roer goed door en plaats een deksel op de pan. Laat het geheel staan tot de zalm gaar is. Meng dan de fijngehakte munt en het sap van de citroen door de couscous.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Hoi Astrid,
doordat de zalm in het gekookte sap wordt gelegd, gaart de zalm op die manier rustig door. Het vuur kan dus uit.
Groetjes,
Anna.
KookJij.
astrid7

astrid7 zegt:
het lijkt mij een heerlijk recept, alleen misschien een domme vraag,de sinaasappelsap moet toch warm blijven (laag vuur) en dan de zalm er in leggen??!!
vanessa van berkum

vanessa van berkum zegt:
ik maak dit eens in de zoveel tijd en bij ons thuis een groot succes. het is heerlijk.
yves

yves zegt:
Geachte,

Wel nog niet gemaakt,maar dat moet de moeite zijn om dat eens klaar te maken.Ook de ingredienten zijn goed en mogen er zeker bij.
Yves