Recept
« Terug naar recepten
Shoarma kapsalon
PT60M
Shoarma kapsalon
Een heerlijk shoarma kapsalon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
De plaatselijke shoarmatent, effe uitzoeken wat op het bord lag en namaken!
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Shoarma kapsalon te bereiden
-De filet mengen met de shoarmakruiden, knoflook en kaneel en een scheutje olijfolie.
-Even aan de kant zetten en intussen de frieten voorbakken in de friteuze op 180C voor 5 minuutjes.
-Goed laten uitlekken.
-De filet met de paprika mengen en op middelhoog vuur gaar bakken.
-Intussen de frieten krokant bakken en weer goed laten uitlekken, maar niet laten afkoelen.
-De shoarma in de ovenschaaltjes verdelen, de friet erover verdelen en afdekken met een goede laag kaas.
-Onder de grill de kaas snel laten smelten en goudbruin laten worden.
-Uit de grill nemen en bestrooien met de uien en de sla en serveren met knoflooksaus.
-Even aan de kant zetten en intussen de frieten voorbakken in de friteuze op 180C voor 5 minuutjes.
-Goed laten uitlekken.
-De filet met de paprika mengen en op middelhoog vuur gaar bakken.
-Intussen de frieten krokant bakken en weer goed laten uitlekken, maar niet laten afkoelen.
-De shoarma in de ovenschaaltjes verdelen, de friet erover verdelen en afdekken met een goede laag kaas.
-Onder de grill de kaas snel laten smelten en goudbruin laten worden.
-Uit de grill nemen en bestrooien met de uien en de sla en serveren met knoflooksaus.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
I.p.v. shoarma kan je dit ook met gyros maken, dan neem je dikke schnitzels die je in heel dunne plakjes snijd, vervang je de shoarmakruiden en kaneel door gyroskruiden en serveer je tsaziki in plaats van knoflooksaus erbij.
HarryLohr zegt: