KookJij

Semor santen urang (Surinaamse kokosgarnalen)

Een heerlijk semor santen urang (surinaamse kokosgarnalen) recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Suriname
Keuken: Amerikaanse
Bron: Multiculti Koken (Nederlands Zuivelbureau)
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Semor santen urang (Surinaamse kokosgarnalen) te bereiden

De tomaten aan de onderkant inkruisen, even in kokend water dompelen en in koud water laten schrikken.
De tomaten dan pellen en in blokjes snijden. Het pepertje heel laten.
De olie verhitten en hierin ui + knoflook fruiten.
Dan toevoegen tomaatblokjes + salamblad + zout en peper en alles nog ± 2 minuten zachtjes laten stoven.
Doe de garnalen erbij en laat het geheel op hoog vuur 2 à 3 minuten doorkoken.
De kokosmelk en het pepertje erbij en alles goed warm laten worden.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Lekker met witte rijst en een salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

flavia

flavia zegt:
Ja, h.dekoning, in het Surinaams heten ze urang. Het zou best een verbastering uit het Indonesisch kunnen zijn, dat weet ik niet.
Binnenkort zal ik recepten van Urang Tomatis en Saté Urang opsturen.
h.dekoning

h.dekoning zegt:
Ik weet niet of garnalen in het Surinaams 'urang' heten, maar in het Indonesisch heten ze 'uDang'.