Recept
« Terug naar recepten
Schuimgebak met bosvruchten en chocolade
PT120M
Schuimgebak met bosvruchten en chocolade
Een heerlijk schuimgebak met bosvruchten en chocolade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schuimgebak met bosvruchten en chocolade te bereiden
Verwarm de oven op 120°C. Vet de ovenplaat in en bedek ze met bakpapier.
Klop de eiwitten met een mixer totdat er zachte pieken ontstaan. Voeg de suiker toe, steeds een eetlepen en blijf kloppen totdat de suiker na elke toevoeging is opgelost.
Schep dan de gezeefde cacao door het mengsel.
Schep 10 cirkels van dit schuimmengsel (diameter ca 12 cm) op het bakpapieren bak ze ± 2 uur in de oven, of totdat het schuimgebak hard is.
Laat langzaam afkoelen met ovendeur op een kier.
Klop de slagroom stijf en garneer het schuimgebak met room en de vruchten.
Klop de eiwitten met een mixer totdat er zachte pieken ontstaan. Voeg de suiker toe, steeds een eetlepen en blijf kloppen totdat de suiker na elke toevoeging is opgelost.
Schep dan de gezeefde cacao door het mengsel.
Schep 10 cirkels van dit schuimmengsel (diameter ca 12 cm) op het bakpapieren bak ze ± 2 uur in de oven, of totdat het schuimgebak hard is.
Laat langzaam afkoelen met ovendeur op een kier.
Klop de slagroom stijf en garneer het schuimgebak met room en de vruchten.