Recept
« Terug naar recepten
Schouderkarbonaden van onbesproken gedrag,
PT40M
Schouderkarbonaden van onbesproken gedrag,
Een heerlijk schouderkarbonaden van onbesproken gedrag, recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ministerie van eten en drinken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schouderkarbonaden van onbesproken gedrag, te bereiden
Wrijf het vlees in met peper en zout, maar ben met het laatste spaarzaam, de ansjovisjes zijn óók zout. Bak het vlees in een afsluitbare pan op hoog vuur aan de twee kanten bruin. Voeg vervolgens de sjalotjes en de knoflook toe en laat die glazig worden.Daarna mogen de tomaten en artisjokkenhartjes erbij en de ansjovis en tijm Het geheel kan nu afgeblust worden met de rode wijn.
Doe het deksel op de pan en laat het vlees een uur sudderen. Kijk tussendoor een keer of er nog genoeg vocht in de pan zit en vul desgewenst aan (Met wijn, water, bouillon, zie maar.)
Na dat uur neem je het vlees uit de pan en houd het warm. Voeg twee derde van de peterselie bij de saus en laat de saus even op hoog vuur indikken (niet zeven). Giet de dikke saus over het vlees en maak het af met het restant van de peterselie. Je kunt nu opdienen.
Doe het deksel op de pan en laat het vlees een uur sudderen. Kijk tussendoor een keer of er nog genoeg vocht in de pan zit en vul desgewenst aan (Met wijn, water, bouillon, zie maar.)
Na dat uur neem je het vlees uit de pan en houd het warm. Voeg twee derde van de peterselie bij de saus en laat de saus even op hoog vuur indikken (niet zeven). Giet de dikke saus over het vlees en maak het af met het restant van de peterselie. Je kunt nu opdienen.
corriekok zegt:
groet en het weder mail:p