KookJij

Schouderkarbonade met ui

Gewoon een lekkere schouderkarbonade op een toch wel simpele manier gemaakt. Laat maar weten wat je er van vindt.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: keukentips en een beetje eigen inbreng
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Schouderkarbonade met ui te bereiden

• Bestrooi de karbonades met peper en zout.
• Bestrijk ze met mosterd.
• Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.
• Verhit de boter in een pan en bak hierin de karbonades in de boter bruin.
• Haal de karbonades uit de pan en bak in het achtergebleven vet de ringen ui met knoflook goudbruin.
• Bestrooi de uien met peper en zout.
• Blus het geheel af met 100 ml droge witte wijn.
• Doe de karbonades bij de uien en laat het nog 10 minuten zachtjes stoven.
• Haal de karbonades uit de pan en houd deze warm in de warmhoudla of onder aluminiumfolie.
• Laat de uienjus op hoog vuur voor de helft inkoken.

Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)

Wij hebben dit met sperzieboon en een gekookte aardappel gegeten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

agraus1

agraus1 zegt:
Hallo Els. Dit gerecht is super lekker, heb het al vaker gemaakt. Ik doe er nog een gesnipperd sjalotje bij en 1 teentje knoflook.:)
wimpy44

wimpy44 zegt:
Met of zonder foto, het zal de smaak niet beinvloeden.:p