Recept
« Terug naar recepten
					
						Schorseneren met hanenkampaddenstoelen 
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Schorseneren met hanenkampaddenstoelen
Een heerlijk schorseneren met hanenkampaddenstoelen  recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Groenten
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Schorseneren met hanenkampaddenstoelen te bereiden
   Schil de schorseneren en snijd in stukken van ca. 5 cm en dompel ze onmiddellijk onder in citroenwater.  Kook bijtgaar in gezouten water, waaraan een beetje citroensap of azijn is toegevoegd.  Giet ze daarna af en spoel met koud water om het kookproces te stoppen.  Borstel de paddenstoelen schoon.  Snipper de sjalot fijn.  Fruit de sjalot in een pan of in een wok, voeg de paddenstoelen toe en vervolgens de schorseneren.  Roerbak tot de paddenstoelen gaar zijn.  Breng op smaak met peper en zout. 
 
   
									
                    
bertal zegt:
m.v.g. Bert Allers