KookJij

Schelvis met groenten

Een heerlijk schelvis met groenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Schelvis met groenten te bereiden

1. Maak de groenten schoon. Snipper de ui. Snij de prei in ringen en de wortelen in plakjes.
2. Fruit de ui in boter. Voeg de wortelen toe, dek af en laat 5 minuten zachtjes garen. Doe er de prei, erwtjes, tijm en peterselie bij. Kruid met peper en zout. Laat stoven tot de groenten beetgaar zijn.
3. Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt 50 gr. boter, roer er de bloem door en laat even sudderen. Voeg er dan al roerend de visfond en de melk aan toe. Kruid met peper en zout. Laat even doorkoken.
4. Vet een ovenschotel in en verdeel er de groenten over. Dep de vis droog, kruid hem met peper en zout, leg hem op de groenten. Schenk er de bechamelsaus over. Dek af met de aardappelpuree (en teken er eventueel een vis in). Strooi er tot slot de kaas over. Zet 35 minuten in de oven, tot er een mooi goudgeel korstje op zit.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Laila

Laila zegt:
Dit lijkt me wel lekker!