Recept
« Terug naar recepten
Schelvis bombay
PT30M
Schelvis bombay
Een heerlijk schelvis bombay recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
xquis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schelvis bombay te bereiden
De vis afspoelen en goed droogdeppen. De vis kruiden met zout en kerrie, in wat bloem wentelen en bakken in de helft boter en de helft olie. Warm houden. Voor de saus de boter smelten, de fijngehakte ui, de in stukjes gesneden appel, bloem en kerrie bijvoegen. Laten drogen zoals een roux, melk en visfumet bijvoegen, laten koken en zeven. Room toevoegen en bijkruiden. Opdienen met gebakken aubergines in tomatensaus en drooggekookte rijst.