KookJij

Sachertorte aus Wien

Een heerlijk sachertorte aus wien recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Oostenrijk
Keuken: Europese
Bron: eirecepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sachertorte aus Wien te bereiden

Splits de eieren. Roer de dooiers alvast los in een kom. Klop alle eiwitten stijf met 110 gram van de poedersuiker. Meng ook 110 gram poedersuiker door de boter en voeg de vanillesuiker toe. Klop beetje voor beetje de dooiers en alle cacao door het botermengsel.Zet oven aan en plaats het rooster in het midden. Schep het mengsel op de eiwitten en voeg het meel toe. Meng dit luchtig en vul hiermee de vorm. Plaats gedurende 60-70 minuten in de oven en steek er een naald in (schoon eruit is gaar). Laat de taart in de oven afkoelen en open de deur na 10 minuten. Zet de taart op het rooster en halveer deze als de taart koud is geworden. Roer de cointreau door de marmelade. Bestrijk de binnenkant met het grootste deel van de marmelade en plaats de bovenste helft erop. Gebruik de overige marmelade voor boven en zijkanten. Roer dan alle overige suiker door het water en kook dit 3 minuten. Voeg alle chocolade toe en kook nog 1 minuut (goed roeren). Giet de glazuur op de taart en laat minstens 2 uur afkoelen. Snijd het overtollige weg en serveer de taart op een plateau met een dotje stijfgeslagen slagroom

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

enilorac

enilorac zegt:
Dionne, volgens Dr. Oetker, gevonden op google: elektrische oven 175 gr, hetelucht oven 160 gr, gasoven stand 3. Hangt ook af van instellingen van je eigen oven. Succes . . . Groetjes, Caroline
Dionne

Dionne zegt:
Ja, zou je dat mij ook kunnen laten weten?!:)
Emilie

Emilie zegt:
Hoi. Je recept klinkt erg goed, ik had alleen een vraag, ik miste de informatie over hoe warm de oven moet. Zou je dit kunnen laten weten? Dankjewel,
Emilie